0

En av de bästa besluten jag någonsin tagit

När jag gick i nian och höll på med gymnasieansökningar och val kändes tre år på lusse som världens värsta idé. Jag sneglade mot ett gymnasium i Norrköping dit en av mina dåvarande bästa vänner skulle. Inriktingen var djur och man skulle få en färdig djurskötarexamen när man gick ut. Tanken på praktiska lektioner i arbetsbyxor istället för hissa bland uppsnöpta typer i kostym lockade mest. 

Men, pga av många orsaker så var en sverigeflytt inte med i bilden längre och jag fick nöja mig med utbildningar på Åland istället. I början av nian var det bara media och kommunikationslinjen som lockade mig, men efter att få höra att de inte startade det året jag skulle börja fick även det strykas. Dem som fanns kvar var Lusse och Folkis. Till slut vanns jag över av pressen från min släkt att direkt börja Lusse, och jag kunde inte hatat mitt val mera vid den punkten. 

Min första dag, mina första veckor och tillochmed mina första månader i skolan vantrivdes jag. Jag hatade miljön och pressen och det kändes som att alla var falska. Men så helt plötsligt, så började jag träffa fler och fler personer som motbevisade mina åsikter om skolan. Det var dock först på våren i tvåan som jag insåg hur tacksam jag var över att jag tackat ja till Lusse och nej till Himmelstalund. 

I tvåan blev jag och mina högstadievänner inkluderad i en helt ny liten grupp. En fantastisk skara människor som jag inte vet vad jag skulle göra utan. Bland dem finns mina två närmaste vänner, en av dem hade jag aldrig träffat om jag inte hade börjat Lusse. Jag har haft så mycket roligt med dem vänner hag träffat i Lusse och de har fått mig att inse att jag hade fel. Hade jag inte börjat lusse hade jag troligtvis aldrig blivit tillsammans med min underbara flickvän heller. Jag har mycket att tacka skolan, var hade jag varit om jag flyttat till Sverige? 

Att jag stannade på ön gjorde även att jag kunde jobba mer på 4H, skaffa en massa erfarenhet och jobba massvis med ÅLKH. Kontakten med (speciellt två, som nog vet vem de är) personer från ÅLKH är något jag aldrig hade fått om jag inte bott kvar, och även det är jag vettlöst tacksam över. 

Att börja lusse var nog mitt livs bästa beslut hittills. Utan det hade jag inte stått med min fantastiska vänskapskrets från skolan, flickvän, och kaninhopparkompisar. Jag är så jävla tacksam, och så jävla glad. 
Denna bild passar fint här. För nu slutar jag snart lusse och måste ta ett annat beslut att vara glad över 

Kommentera här: